Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik potpisao ugovore sa 86 stipendista

Datum: 16.04.2021. 13:38

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas ugovore sa 86 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju iz budžeta općine Kalesija. Riječ je o studentima koji su po automatizmu stekli pravo na stipendiju.

Studenti sa područja naše općine, koji jednom ostvare pravo na stipendiju svake godine nastavljaju sa korištenjem tog prava, ali samo je potrebno da završe godinu studija u roku i dostave uvjerenje, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao studente da nakon završenog školovanja, odmah dođu u svoju lokalnu zajednicu kako bi odradili i pripravnički staž, odnosno stručno osposobljavanje, jer je Općina Kalesija jedna od rijetkih u FBiH koja je to pravo omogućila.

Nakon odrađenog pripravničkog, odnosno stručnog osposobljavanja postajete konkurentni na berzi rada, kazao je načelnik Džafić.

Ovih dana je raspisan i javni poziv za studente koji su upisali prvu godinu studija i za one koji nisu ostvarili ranije pravo na stipendiju iz budžeta Općine Kalesija.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map