Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik pustio u upotrebu uličnu rasvjetu u Sprečama

Datum: 29.01.2018. 20:23

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa Enisom Sakićem učenikom četvrtog razreda Osnovne škole Tojšići noćas je u upotrebu pustio uličnu rasvjetu u zaseoku Spreče u MZ Tojšići. 

Zajedničkim sredstvima Općine Kalesija i mještana urađeno je 39 rasvjetnih tijela, odnosno kompletan zaseok.

Ovo je veliki dan za naše naselje, svi su nam obećavali prethodnih godina da će ovo uraditi, to nisu uradili, a evo imamo čovjeka koji je obećanje ispunio i hvala mu na tome, rekao je Sakib Mujanović član Građevinskog odbora za izgradnju ulične rasvjete. 

Mujanović se zahvalio načelniku, ali i MZ Tojšići koji su im pomogli na ovaj način te olakšali kretanje u večernjim satima. 

Općinski načelnik Sead Džafić kazao je okupljenim mještanima da je ovo samo početak i da će na području Kalesije biti još mnogo realiziranih projekata koji će donijeti bolje mještanima i građanima naše općine.

On je kazao da će uvijek pomagati projekte koje predlože sami građani, jer oni najbolje znaju šta je potrebno u njihovim naseljima.

Zahvalnost je iskazao i predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić koji je svojim komšijama obećao da će se zajedno boriti kako bi svi problemi bili rješeni u što skorije vrijeme.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map