Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik razgovarao sa direktorom Prima sofe iz Vukovija Donjih

Datum: 5.12.2018. 12:06

Općinski načelnik Sead Džafić u svom kabinetu primio je Miroslava Landika direktora Prima sofe iz Vukovija Donjih sa kojim je razgovarao o proširenju proizvodnih kapaciteta ove kompanije u narednom periodu. 

Direktor Landika, općinskog načelnika je upoznao sa problemom vezanim za nedostatak radnika u oblasti namještaja, istakavši da Prima sofa u Makedoniji, Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj zapošljava oko 1.900 osoba, sa planom proširenja u narednoj godini. 

Načelnik Sead Džafić rekao je da će Općina Kalesija sve učiniti da pomogne firmi koja planira da proširi kapacitete proizvodnih pogona, ali i da poveća broj zaposlenih osoba. 

Prema riječima direktora kompanije Prima sofa, u narednom periodu ova kompanija će uposliti još oko 100 osoba sa područja Kalesije i Živinica. 

On se zahvalio i načelniku Seadu Džafiću na dosadašnjoj pomoći istakavši da je jako bitno da načelnik razumije proces proizvodnje i probleme privrede kako bi se zajedno radilo za bolje svih.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map