Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik sa 14.033 KM podržao projekte iz tri osnovne škole sa područja Kalesije

Datum: 11.06.2018. 13:32

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas tri ugovora sa Sanjom Petrović-Delić ispred organizacije World Vision, a vezano za projekte sufinansiranja uređenja i opremanja tri škole na području naše općine. 

Ovo je prva faza i sada su prošle sa svojim projektima tri škole, OŠ Tojšići, OŠ Kalesija i OŠ Vukovije, u narednom krugu nadam se da će i druge dvije obrazovne ustanove dobiti sredstva, rekla je Sanja Petrović-Delić.

Općina će sufinansirati projekat nabavke i zamjene stare stolarije u OŠ Tojšići u iznosu od 9.000 KM, dok će World Vision učestvovati sa 6.000 KM. U OŠ Kalesija, projekat nazvan “Klub čitalaca” dobit će od Općine Kalesija iznos od 400 KM, dok će World Vison učestvovati sa 2.000 KM, a 800 KM obezbjedit će sama škola. Riječ je o nabavci knjiga koje nisu dio literature u školskoj biblioteci. 

Treći projakt koji je podržan od strane općinskog načelnika je nabavka sredstava za izvođenje savremene nastave u OŠ Vukovije, gdje će Općina Kalesija sufinansirati projekat sa 4.633 KM, World Vision 5.057 KM dok će lokalna zajednica obezbjediti sredstva u iznosu od 2.517 KM. 

Žao mi je što danas nismo potpisali ugovore za projekte i za OŠ Memići i OŠ Rainci Gornji, ali nadam se da će i oni svoje projekte upotpuniti i da će u narednom krugu, odnosno do početka školske godine sve spremiti, a ja kao načelnik ću to podržati, rekao je Sead Džafić. 

On ističe da je Općina Kalesija i prošle godine učestvovala u sufinansiranju projekata koji su realizirani u obrazovnim ustanovama na području naše općine, te da će to raditi i u narednom periodu jer iste te ustanove pohađaju djeca sa područja Kalesije. 

Načelnik Džafić se zahvalio i organizaciji World Vision koja je izdvojila sredstva i koja pomaže da škole na području Kalesije izgledaju ljepše i bolje nego što su sada. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map