Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik Sead Džafić poklonima obradovao prvačiće

Datum: 2.09.2019. 09:25

Općinski načelnik Sead Džafić danas je posjetio Osnovnu školu Kalesija gdje je zajedno sa direktorom ove škole Fahrudinom Hamzićem koji je ujedno i predsjednik Aktiva direktora prvačićima podijelio školske torbe i druge poklone.

Iako obrazovanje nije u nadležnosti Općine Kalesija, ovaj gest našeg načelnika je za svaku pohvalu. Hvala mu što misli na naše mališane i što ih je obradovao ovim pokonima koji će im siguran sam poslužiti. Riječ je o školskoj torbi, okvirom za prvu školsku fotografiju, bojicama, bedžom sa motivom Općine Kalesija, još jednom torbom za stvari za tjelesni i zdravstveni odgoj, rekao je direktor Fahrudin Hamzić.

U svome obraćanju prvačićima i njihovim roditeljima načelnik Sead Džafić im je poželio mnogo sreće i uspjeha te da uče i slučaju roditelje i nastavnike.

Ovo su naša djeca i ja kao načelnik ću se truditi onoliko koliko mi budžet bude dozvoljavao da pomažem škole. Od mog dolaska na mjesto načelnika svaki zahtjev od škola koji je došao sam podržao, tako će biti i u budućnosti. Mi smo jedna od rijetkih općina koje izdvajaju novčana sredstva za majke porodilje i nadam se da će naredne godine biti još više djece u školskim klupama, rekao je načelnik Sead Džafić.

U ovoj školskoj godini na području Kalesije upisano je 282 prvačića od čega 135 djevojčica i 147 dječaka.

Općina Kalesija je za svakog upisanog učenika obezbjedila poklon.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map