Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima posjetio MZ Memići

Datum: 28.09.2018. 15:20

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima Hatom Mujčinović šeficom u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti, Zijadom Kulanićem šefom u Službi za prostorno uređenje, geodetsko i imovinsko-pravne poslove, Hazimom Halilovićem šefom u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu te sa Ismetom Karićem zaduženim za Budžet Općine Kalesija , obišao je MZ Memići gdje se sastao sa predsjednikom Ibranom Vildićem te članovima Vijeća MZ kao i sa aktivistima i članovima džematskog i građevinskih odbora. 

Općinski načelnik Sead Džafić prisutne je upoznao sa aktivnostima koje Općina Kalesija provodi kada je u pitanju ova MZ, rekavši da je u proteklom periodu uloženo u porojekte preko 515.895 KM. 

Među najznačajnijim projektima svakako je čišćenje i uređenje korita rijeke Tavneu dužini od oko 1.800 metara, ali i izgradnja rezervoara za vodu. 

Ja uvijek kada obilazim MZ kažem da može se dosta više uraditi i da trebaju ići naprijed. Zaista velika novčana sredstva smo uložili u ovu MZ a znamo da imaju velikih problema sa vodosnabdijevanjem što će uskoro biti rješeno, rekao je načelnik Sead Džafić. 

Na sastanku je spomenut i projekat postavljanja usporivača brzine u zaseocima Bećići i Krajinovići, kao i izdvajanje novca za izgradnju imamske kuće, pomoć za OŠ Memići kao i drugi projekti čija realizacija je u toku. 

Prema riječima predsjednika Vijeća MZ Ibrana Vildića sadašnja vlast je do sada najviše uradila kada su u pitanju Memići. On je pohvalio i rad općinskog načelnika istakavši da po prvi put načelnik i svi šefovi službi dolaze građanima na razgovor i pitaju ih šta nedostaje i da li su zadovoljni urađenim. 

I sami članovi Vijeća MZ, članovi građevisnkih i džematskih odbora kazali su da su zadovoljni do sada urađenim poslom te u narednoj godini očekuju još projekata. 

 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map