Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik Sead Džafić uručio donaciju za FK Mladost Kikači

Datum: 13.09.2018. 08:47

Općinski načelnik Sead Džafić boravio je jučer u Kikačima, gdje je uručio donaciju od 2.000 KM za FK Mladost koji je izborio plasman u Kup BiH savladavši Budućnost iz Banovića, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. 

Pored donacije u novcu, načelnik je predsjedniku kluba Senadu Mujkanoviću predao i pet nogometnih lopti koje će koristiti mlađim selekcijama ove ekipe u trenažnom procesu. 

I prije nego što sam postao načelnik, ja sam pomagao ovaj klub nakon poplava koje su ih zadesile 2014.godine, ove godine također su pretrpili veliku štetu u poplavama i ova donacija je da nabave novu opremu koja im je neophodna u daljem takmičenju, rekao je načelnik Sead Džafić. 

On je čestitao i fudbalerima Mladosti na historijskom uspjehu, a to je plasman u Kup BiH rekavši da mu je želja da u Kikačima gleda što kvalitetniji nogomet i da fudbaleri ovog kluba Kalesiju predstave u najboljem svjetlu. 

Predsjednik FK Mladost iz Kikača Senad Mujkanović zahvalio se načelniku na pomoći koju je pružao i koju pruža kada je u pitanju sport, istakavši da će ova donacija pomoći u nabavci opreme, jer je klub pretrpio veliku štetu u poplavama ove godine. 

Mujkanović je obećao načelniku ali i navijačima da će Mladost biti pozitivna priča u Kupu BiH i da će grb općine predstavljati u najboljem svjetlu. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map