Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik za džamije u Gojčinu i Miljanovcima izdvojio 33.295 KM

Datum: 30.10.2020. 19:15

Sead Džafić načelnik općine Kalesija u protekla dva dana obišao je džemate Gojčin i Miljanovci gdje je za džamije izdvojio 33.295 KM.

Džematlijama iz Gojčina izdvojili smo 10.000 KM za radove na uređenju džamije, dok smo 23.295 KM izdvojili za uređenje parking prostora ispred džamije u Miljanovcima, jer su to od nas tražili mještani i mjesni imam, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Mustafa Makalić predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju džamije u Gojčinu zahvalio se općinskom načelniku za poklon koji je uručio istakavši da će mještani i džematlije znati to cijeniti, jer su sami mještani mnogo novca investirali u džamiju i izgradnju munare.

Imam džamije u Miljanovcima Muamer efendija Kamerić kazao je da će ovaj parking prostor koji se uređuje dobro doći džematlijama a u planu je pored parking prostora da se u budućnosti izgradi i sportsko igralište i igralište za djecu.

On govori da će radovi početi naredne sedmice, a trebali bi ukoliko vrijeme dozvoli biti završeni u roku od 15 dana.

Općinski načelnik Sead Džafić sredstva za pomoć vjerskim zajednicama u protekle četiri godine mandata dijeli džematima i do sada je na ovaj način podijeljeno preko 170.000 KM za održavanje džamija, uređenje imamskih kuća te za radove u i oko vjerskih objekata na području Medžlisa islamske zajednice Kalesija.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map