Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Otvorene nove prostorije Biroa za zapošljavanje u Kalesiji

Datum: 21.11.2017. 15:41

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa direktorom Službe za zapošljavanje TK Senadom Muhamedbegovićem, predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem i direktorom GOPA-e Rankom Markušem danas je presijecanjem vrpce u upotrebu pustio nove prostorije Biroa za zapošljavanje. 

Dvadeset godina, ljudi uposleni u Birou rade u skučenim i neuslovnim prostorijama. Sada su dobili moderne prostorije i nadam se da će što manje građana iste da koristi i da će ih što više raditi u narednoj godini, kazao je općinski načelnik Sead Džafić. 

On se zahvalio i Vladi TK, Službi za zapošljavanje i direktoru GOPA-e koji su pomogli da se ovako nešto uradi u Kalesiji. 

Direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović se zahvalio načelniku na podršci koju pruža, istakavši da je ovo peti rekonstruisani objekat Biroa za zapošljavanje u TK i da će se istim tempom raditi i naredne godine.

 

Pored uređenih šaltera za prijem osoba koje traže posao, u novim prostorijama će im biti pružena i pomoć kroz Klub za traženje posla. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map