Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Počinje izgradnja kanalizaciono sekundarnih kolektora u naselju Mokrače

Datum: 17.09.2020. 11:59

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa direktorom JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudinom Sakićem o izvođenju radova na izgradnji kanalizaciono sekundarnih kolektora sanitarno-fekalnih voda u naselju Mokrače u MZ Miljanovci

Ukupna vrijednost ugovora je 19.819 KM, a radovi prema riječima načelnika trebali bi početi već naredne sedmice.

Predsjednik Vijeća MZ Ekrem Hasanović zajedno sa mještanima iznio je problem sa kojim se ovo naselje godinama susreće i mi smo iz budžeta izdvojili sredstva da taj problem rješimo i pomognemo mještanima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On se dotakao i svih dosadašnjih radova u ovoj MZ koji su urađeni u protekle četiri godine izdvojivši to da je urađen Dom kulture koji je bio u ruševnom stanju od rata, putni pravci u Gaju, Jelasima, Grabovcu, Živčićima, vodovod Gaj, čišćenje potoka Huk, zamjena stolarije u Područnoj školi, sportski poligoni kao i mnogi drugi projekti koji su implementirani.

Također, je istakao da će u narednom periodu sasvim sigurno biti još projekata koji će se realizirati u saradnji sa Vijećem ove mjesne zajednice.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map