Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Podjelom „Zlatnih vrpci“ Kalesijci se sjetili mališana oboljelih od karcionoma

Datum: 13.02.2020. 15:52

Članice Udruženja „Nijemi krik“ Kalesija zajedno sa Asocijacijom žena „Ruža“ iz Dubrava danas su podjelom zlatnih vrpci u centru općine obilježile 15.februar Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka.

Pored podjele zlatnih vrpci koje simboliziraju borbu protiv karcionoma, mi smo izložile i proizvode koje su napravile naše članice a novac od svega toga darovat ćemo djeci oboljeloj od ove opake bolesti, a koja se liječe u UKC-u Tuzla, kazala je Senada Aščić.

Ona ističe da je ovo Udruženje koje okuplja žene oboljele od karcionoma prvo počelo sa obilježavanjem svih bitnih datuma te su inicijatori mnogih akcija koje su pomogle ženama oboljelim od karcionoma u Kalesiji.

U ime općinskog načelnika Seada Džafića navedenom događaju prisustvovao je sekretar Općine Kalesija Mujo Tosunbegović koji je pohvalio ovakav vid organizovanja te poručio da će Općina kao i do sada pomagati rad udruženja kako bi mogli da organiziraju još ovakvih i sličnih događaja.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map