Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Potpisan ugovor: Nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže i pješačke staze prema Međaš raskršću

Datum: 29.07.2017. 15:55

Općinski načelnik Sead Džafić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija danas su potpisali ugovor o izvođenju radova “Fekalne kanalizacije pored pješačke staze Petrovice Gornje-Rainci Gornji nastavak prema Međaš raskršću”. 

Vrijednost ugovorenih radova je oko 220.000 KM, dok će još veća suma biti izdvojena i za nastavak izgradnje pješačke staze na ovoj dionici puta, što u konačnici znači da će oko 500.000 KM biti uloženo u ova dva projekta.

“Mi smo mnogo sretni jer smo dobili povjerenje načelnika i što radimo nastavak ovog projekta. Sve ćemo učiniti da sve bude u što bržem roku završeno kako bi i pješačka staza mogla pratiti naš rad i kako bi što prije dobili uređenu stazu od Međaša do škole u Gornjim Raincima”, kazao je direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Senaid Sinanović.

Načelnik Sead Džafić se zahvalio direktoru JP Ceste FBiH koji je imao razumijevanja te je pomogao da ovaj projekat koji je prvobitno bio planiran do džamije u Gornjim Petrovicama dobije svoj nastavak do Međaš raskršća. 

Džafić je kazao da mu je želja da u njegovom mandatu bude pješačka staza od tunela u Čaklovićima do Memića, odnosno entitetske granice, što bi uveliko poboljšalo sigurnost pješaka, prvenstveno djece i učenika koji putuju do kuće i škole. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map