Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje nove ulice u Kalesiji

Datum: 24.07.2019. 14:23

Općinski načelnik Sead Džafć sa direktorom firme „Izgradnja“ Hajrudinom Imširevićem potpisao je ugovor vrijedan 223.000 KM, a riječ je o nastavku izgradnje ulice od Olanovice prema centru Kalesije.

Ja se nadam da ćemo što prije završiti ovu ulicu koja će od Olanovice izlaziti kod TC Piemonte odnosno uklopit će se na ulicu Žrtava genocida u Srebrenici. Clj nam je da saobraćaj preusmjerimo iz strogog centra grada na ovu dionicu kako bi od zgrade Općine Kalesija pa do skretanja za PS Kalesija zatvorili ulicu i napravili trg kao što to imaju i druge općine, istakao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je kazao da je izgradnja ulice započela prošle godine i odvijat će se u tri faze, te se nada da će biti gotova u ovoj godini zašto su obezbjeđena i novčana sredstva.

Prema riječima direktora firme „Izgradnja“ Teočak Hajrudina Imširovića radovi bi trebali biti završeni za 90 dana, a isti će početi naredne sedmice.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map