Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Potpisani ugovori o asfaltiranju 11 puteva na području Kalesije

Datum: 3.09.2018. 13:19

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas ugovore o asfaltiranju puteva na području općine Kalesija sa Jasminom Džaferovićem, direktorom firme Džale iskop, Zekerijahom Brkovićem direktorom firme Terakop i sa Hajrudinom Imširovićem direktorom firme Izgradnja Teočak. 

Riječ je o projektima vrijednosti 500.000 KM, a učešće u asfaltiranju i rekonstrukciji puteva dali su i građani svojim novcem. Ugovori su potpisani za put Palavre-Jajići-Mramorovi, Mešanovići-Prela, MZ Kalesija Centar, put Blatni potok u MZ Zates, put Brđanovići u MZ Vukovije Donje, Krušićki put u MZ Prnjavor, put Donja Mahala u MZ Zates, put Jahići u MZ Miljanovci, Ul. Safeta Zulića u MZ Sarači-Lipovice, put Gaj u MZ Miljanovci te put u MZ Brda. 

Ove godine imamo nešto skuplji asfalt u odnosu na prije, jer je došlo do poskupljenja nafte, ali mi smo odlučili da više novca nećemo tražiti od građana da namire tu razliku već će općina iz svog budžeta izdvojiti sredstva, rekao je općinski načelnik Sead Džafić. 

On je izvođače radova upozorio i na to da će Općina imenovati Nadzorni organ, koji će vršiti kontrolu urađenog posla kako bi svi putevi bili urađeni u skladu sa propisima.

Također, općinski načelnik je rekao da će zajedno sa Nadzornim organom obići sva radilišta na području Kalesije kako bi se uvjerio u kvalitet radova, a pozvao je i građane da reaguju ukoliko primjete da nešto nije u redu, kao i članove Građevinskih odbora koji su učestvovali u prikupljanju sredstava. 

Firma Džale Iskop dobila je asfaltiranje puteva na području MZ Miljanovci, MZ Vukovije Gornje i MZ Jajići, a prema riječima direktora Jasmina Džaferovića u narednim danima će mašine ući u raodve kako bi sve bilo završeno u zadatom roku. 

Općinski načelnik Sead Džafić je rekao da će na narednoj sjednici Općinskog vijeća biti i rebalans budžeta kako bi se izdvojila sredstva za asfaltiranje puteva u svim MZ koje su kandidovale projekte. 

Pored izvođača radova, potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici MZ u kojima će se realizirati projekti. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map