Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Potpisani ugovori za asfaltiranje lokalnih puteva i nabavku posipnog materijala

Datum: 26.12.2019. 14:32

Općinski načelnik Sead Džafić danas je sa potpisao ugovore sa Hajrudinom Imširovićem direktorom firme „Izgradnja“, Zekerijahom Brkovićem zastupnikom firme „Terakop“, Jasminom Džaferovićem direktorom „Džale iskop“, Avdulahom Hadžićem direktorom „KUW-ing“  te Nijazom Tosunbegovićem direktorom firme „Tosunbegović“ vrijednosti 156.068 KM.

Riječ je o izgradnji lokalnih puteva na području naše općine.

„Ovo je drugi put u ovoj godini da potpisujemo ugovore za izgradnju lokalnih puteva. U poslednje dvije godine preko milion maraka smo upravo dali na asfaltiranje i uređenje lokalnih puteva, a istim tempom ćemo nastaviti i naredne godine“, istakao je općinski načelnik Sead Džafić.

Inače riječ je o izgradnji puta Zelina-Vukovina u iznosu od 70.428, 15 KM, putu u Kalesija centru, odnosno Podrinjskoj ulici u iznosu od 23.294,70 KM, put u Živčićima u MZ Miljanovci u iznosu od 36.657,27 KM, putu Lipovice-Hrasno 14.011,33 KM te 11.676, 60 KM koje su izdvojene za nabavku kamena za lokalne puteve na području Kalesije.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map