Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Predstavnici Muftijstva tuzlanskog sa načelnikom razgovarali o izgradnji džamije u Dubnici

Datum: 3.07.2017. 14:05

Izgradnja džamije u kalesijskom naselju Dubnica, bila je tema današnjeg sastanka načelnika Kalesije Seada Džafića i predstavnika Muftijstva tuzlanskog. 

Naime, jedna porodica iz Kraljevine Saudijske Arabije izrazila je želju za finansiranjem izgradnje džamije, edukativnog centra i kuće za imama u Dubnici, zašto je već obezbjeđeno zemljište i čeka se određena papirologija, odnosno dozvole. 

Načelnik Džafić je iskazao zadovoljstvo što će mještani ovoga naselja dobiti džamiju istakavši da će on pomoći koliko je u njegovoj moći da potrebna dokumentacija bude na vrijeme završena kako bi se moglo početi sa radovima.

Na sastanku je načelniku Džafiću predočen i plan izgradnje džamije, a projektnu dokumentaciju je radio Kalesijac Husejn Dropić.Iz Muftijstva su istakli da znaju za sve akcije koje je radio Džafić za pomoć Islamskoj zajednici te da su ubijeđeni da i sada neće izostati njegova podrška.  

Predstavnici Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić i Muamer Zukić, načelniku Seadu Džafiću su uručili i lijepu hediju od muftije tuzlanskog Vahid ef. Fazlovića, a riječ je o Kur'anu časnom. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map