Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić sastao se sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem

Datum: 6.06.2018. 15:16

Premijer u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se danas sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem sa kojim je razgovarao o saradnji Općine Kalesija i Vlade FBiH. 

Na sastanku je bilo riječi i o aktuelnim projektima koji se rade u Kalesiji, ali i projektima čiji početak se očekuje u ovoj godini. 

Drago mi je da je premijer Fadil Novalić došao u našu općinu gdje smo ga upoznali sa projektima koje smo poslali prema Vladi FBiH koji bi trebali pomoć ovog nivoa da se realiziraju i završe, rekao je općinski načelnik Sead Džafić. 

On je istakao da je zadovoljan sastankom te se nada da će u narednom periodu saradnja biti još bolja, a sve kako bi građanima Kalesije bilo bolje. 

Premijer u Vladi FBiH Fadil Novalić zahvalio se načelniku na prijemu te je obećao da će sve učiniti što je u njegovoj moći da se saradnja Vlade sa lokalnim nivoima vlasti poboljša. 

Sastanku je prisustvovao i savjetnik načelnika Fikret Suljkanović. 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map