Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Stanje prirodne nesreće prošireno na još tri mjesne zajednice u Kalesiji

Datum: 30.07.2018. 16:29

Općinski štab Civilne zaštite Kalesija održao je danas sjednicu na kojoj se razgovaralo o stanju elementarne nepogode koja je zapadni dio naše općine zahvatila u petak. 

Na prijedlog komandanta Štaba CZ Kalesija Seada Džafića donešena je Odluka da se stanje prirodne nesreće pored MZ Seljublje, MZ Hrasno, MZ Kikači, MZ Tojšići, MZ Vukovije Donje i MZ Vukovije Gornje proglasi i na području MZ Dubnica, MZ Prnjavor i MZ Rainci Donji. 

Prema preliminarnim rezultatima štete nastale usljed prirodne nesreće na području općine Kalesija prelaze dva miliona KM. 

Također na sjednici Štaba CZ Kalesija istaknuto je da građani koji su pretrpili štete usljed prirodne nepogode iste moraju prijaviti u prostorijama Civilne zaštite Kalesija gdje je neophodno da popune obrazac o nastalim štetama kako bi Komisije za procjenu šteta iste obišli na terenu. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map