Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

U Kalesiji održana edukacija o finansijskim proizvodima za srednjoškolce

Datum: 16.03.2020. 08:22

U okviru realizacije projekta “Mikrofinansije u Bosni i Hercegovini” koji provodi Međunarodna finansijska korporacija (IFC) članica Grupacije Svjetske banke uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini, predstavnici Općine Kalesija, kao partneri u projektu, u prostorijama MSŠ Kalesija održali su prezentaciju besplatnog finansijsko-pravnog savjetovanja.

Učenici MSŠ Kalesija imali su priliku da se upoznaju sa finansijskim proizvodima u općini Kalesija, ali i Bosni i Hercegovini, a sve sa ciljem jačanja finansijskog opismenjavanja mladih.

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, srednjoškolcima se obratila Merima Hasanović stručni savjetnik za normativno pravne poslove u Općini Kalesija.

Općina Kalesija kao partner ovog projekta želi mladim osobama pomoći da se informišu o besplatnim finansijsko-pravnim savjetovanjem. Iako je ovo prvi projekat ove vrste u našoj općini a sigurna sam da će se nastaviti kroz još mnogo edukacija, kazala je Hasanović.

Ona je istakla da je jako bitno da u svemu ovom mladi imaju veliku podršku općinskog načelnika Seada Džafića.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map