Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

U Kalesiji održana manifestacija “Roze oktobar”

Datum: 12.10.2017. 14:21

Oktobar je međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Tim povodom, u organizaciji Udruženja koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” Kalesija danas je održana manifestacija pod nazivom “Roze oktobar”, s ciljem da se skrene pažnja na bolest koja se zove karcinom te da se pomogne u njenom liječenju. 

Žene okupljene oko ovog udruženja, građani, učenici MSŠ Kalesija danas su okupljanjem ispred “Nijemog krika” u 11:55 sati  poslale jasnu poruku da je krajnje vrijeme da se pomogne ženama oboljelim od karcinoma i da im se omogući adekvatno liječenje.

Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti u ime općinskog načelnika Seada Džafića prisustvovala je obilježavanju “Roze oktobra” te je okupljenima kazala da će Općina sve učiniti što je u njenoj moći da se ovakve grupacije osoba pomognu i da im se omoguće bolji uslovi u svim segmentima. 

Ona je istakla da svaka žena treba više pažnje da posvećuje zdravlju i da preventivnim pregledima pomogne sebi i svojim bližnjima. Samo brzo otkrivanje bolesti, znači i uspješno liječenje kazala je Mujčinović. 

Članice “Nijemog krika”, građani i učenici MSŠ Kalesija kao i uposlenice Organa uprave prošetali su ulicama našeg grada, položili cvijeće na centralno spomen obilježje, a zatim šetnju završile kod JZU Dom zdravlja Kalesija uz poruku želimo da se liječimo i da živimo.

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map