Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Upozorenje o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara

Datum: 18.03.2019. 15:01

Procjenjujući da postoji povećana opasnost od izbijanja požara koje mogu izazvati ljudin nepažnjom i neodgovornim ponašanjem (naročito prilikom čišćenja okućnica i poljoprivrednih posjeda, izleta, boravka u prirodi) Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu (Odsjek civilne zaštite) općine Kalesija izdaje:

Upozorenje o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara

Upozoravaju se stanovnici općine Kalesija da se ne služe vatrom prilikom čišćenja okućnica i obradivih površina od korova, otpada, nepokošene trave i slično.

S ciljem blagovremenog preduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara, Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu upozorava na:

  1. Zabranu loženja i upotrebu otvorene vatre i drugih vrsta sredstava koja mogu izazvati požar na otvorenom prostoru u blizini šuma, pored stambenih i privrednih objekata, skladišta i drugih objekata sa povećanom opasnosti za nastanak požara
  2. Zabranu loženja vatre pored magistralnog puta Tuzla-Zvornik, Regionalnog puta Živinice-Međaš, kao i željezničke pruge Tuzla-Zvornik kao i ostalih regionalnih i magistralnih puteva na prostoru općine Kalesija.
  3. Zabranjuje se zatvaranje i zarušavanje protiv požarnih šumskih puteva na području općine Kalesija.
  4. Pozivaju se građani općine Kalesija da sve pojave vatre mogu prijaviti na brojeve telefona: Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija 123 ili 035 367 748; Operativni centar civilne zaštite Kalesija od 07:00 do 16:00 na broj 121 ili 035 367 749; ŠG Sprečko Živinice za požare na državnim šumama 035 627 558; Policijska uprava Kalesija 122 ili 035 631 290.
Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map