Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Upriličen bajramski prijem za predstavnike boračkih organizacija i udruženja

Datum: 18.06.2018. 15:03

Općinski načelnik Sead Džafić nastavio je tradicionalni bajramski prijem i kada su u pitanju predstavnici boračkih udruženja i organizacija koje djeluju na području naše općine. 

Na prijemu je bilo riječi o radu boračkih udruženja i organizacija, ali i o radu načelnika u prvih šest mjeseci ove godine. 

Vi ste ti koji predstavljate demobilisane borce, ratne vojne invalide, oboljele od ptsp-a, civilne žrtve rata i porodice poginulih boraca i šehida, antifašiste, svi mi zajedno trebamo da kreiramo bolji ambijent za život svih nas. Od vas tražim da se uključite i da svojim prijedlozima pomognete da dođemo do cilja, a to je bolji život naših sugrađana kazao je općinski načelnik Sead Džafić. 

Sejfo Softić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Kalesija zahvalio se načelniku Džafiću na bajramskom projemu istakavši da je on prvi koji je pružio podršku i nije zaboravio antifašiste Kalesije. Tom prilikom je općinskom načelniku uručio i priznanje za neizmjeran doprinos i uspješnu saradnju na polju borbee protiv fašizma. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map