Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Upriličen Bajramski prijem za predstavnike boračkih udruženja i organizacija

Datum: 4.09.2017. 16:24

Predstavnici boračkih udruženja i organizacija proisteklih iz rata danas su bili na Bajramskom prijemu koji je upriličio općinski načelnik Sead Džafić. 

Na prijemu je bilo riječi o radu ovih organizacija, ali i pomoći koju pruža Općina Kalesija. Također sa prijema je poslata jasna poruka da se Kalesijci trebaju ujediniti bez obzira na političku i drugu pripadnost kako bi se ovdje otvarale nove fabrike, pravila nova radna mjesta i jednostavno pravio bolji ambijent za sve. 

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Sejfo Softić načelniku je uručio i poklon, istakavši da dok god radi pošteno kao do sada imat će podršku svih građana naše općine. 

Također Softić je iskazao nezadovoljstvo bojkotom Islamske zajednice načelnika i Bajramskog prijema istakavši da imama u Čaršijskoj džamiji plaćaju džematlije, a ne neko drugi te da je dužan zbog građana da se odazove prijemu institucije, odnosno Općine Kalesija. 

Svi predstavnici boračkih organizacija i udruženja načelniku su zaželjeli mnogo zdravlja i sreće te da uspije u projektima koje je pred sebe postavio. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map