• prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Za 42.rođendan škole u Vukovijama učenici dobili uređenu fiskulturnu salu

Datum: 2.12.2017. 11:05

Menadžment Osnovne škole “Vukovije” zajedno sa učenicima i zvanicama jučer je prigodnim programom i priredbom proslavio 42.rođendan ove obrazovne ustanove. 

Tim povodom, zvanično je puštena u rad i renovirana školska sala koja je urađena sredstvima Općine Kalesija i organizacije World Vision. 

Općina Kalesija na čelu sa načelnikom Seadom Džafićem za rekonstrukciju i obnovu fiskulturne sale u OŠ Vukovije izdovjila je 19.000 KM i nastavićemo i dalje da pomažemo sve obrazovne ustanove na području naše općine kako bi naša djeca imala dobre uslove za rad, kazala je pomoćnica načelnika Hata Mujčinović-Turić. 

Za pomoć koju je pružio u obnovi sale, načelniku se zahvalio i direktor OŠ Vukovije Armin Hodžić istakavši da mu je kao mladoj osobi drago da načelnik Džafić ima razumijevanja i da hoće da pomogne svojim sugrađanima. 

On je roditeljima i učenicima predstavio i rad u protekloj godini, odnosno sve ono što je urađeno. 

Prisutnima se obratila i Sanja Petrović iz organizacije World Vision koja je učestvovala u projektu rekonstrukcije i obnove školske sale. 

Petrović je kazala da je ova organizacija u obrazovne ustanove na području naše općine uložila oko 70.000 KM i da joj je drago što je u svim projektima imala i podršku Općine Kalesija, odnosno načelnika Seada Džafića. 

Učenici su priredili bogat zabavno-edukativni program gdje se predstavila recitatorska, dramska, literarna sekcija kao i školski hor, a dodijeljena su i priznanja učenicima i nastavnicima koji su imali zapažene rezultate u protekloj godini.

Priznanje je dodijeljeno i općinskom načelniku Seadu Džafiću za doprinos i pomoć ovoj školi, a isto je preuzela Hata Mujčinović-Turić. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.