BH Glas organizuje druženje novinara u pripremanju bosanskog lonca „Kalesija 2018“

U sklopu obilježavanja Dana Općine Kalesija, BH Glas organizuje manifestaciju pod nazivom “Druženje novinara u pripremanju bosanskog lonca Kalesija 2018” u subotu 12.maja sa početkom u 09:00 sati na obalama rijeke Spreče kod mosta Sead Džafić.

Okupljanje ekipa predviđeno je u 09:00 sati, a u 10:00 otvaranje manifestacije i početak kuhanja, dok će pobjednici biti proglašeni u 14:00 sati.

Za sve ekipe predviđeni su pokloni, a za tri najbolje ekipe po ocjeni žirija bit će dodijeljene posebne nagrade.

Druženje organizuju „BH Glas“ i Općina Kalesija a generalni pokrovitelj je Turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

Ova manifestacija ima višestruki cilj, prije svega druženje novinara u jednoj opuštenijoj atmosferi, bez stresa koji doživljavaju svakodnevno obavljajući svoje radne zadatke, izuzetno odgovorne ali objektivno malo cijenjene, rekao je Milenko Čajić glavni urednik BH Glasa.

Također, cilj je promocija i podrška uspješnim sredinama koje postižu značajne rezultate u svom radu. U tom dijelu je u općini Kalesija u poslednjih godinu i po dana ostvaren izuzetan napredak, na području Tuzlanskog kantona i najveći u stvaranju preduslova za bolji život građana, posebno kroz razvoj privrede i otvaranje novih radnih mjesta. Želimo promovirati i bosanski lonac, kao naše tradicionalno jelo te potencijalno izuzetno značajne turističke destinacije na poručju TK, rijeka Spreča nekada je značila puno više nego danas i želimo potaknuti odgovorne da razmišljaju u tom pravcu, istakao je Čajić.