Borba protiv koronavirusa: Dezinfekcijska sredstva iz Kalesije poslata u Osmake

Nakon što je završena dezinfekcija kompletne teritorije općine Kalesija, općinski načelnik Sead Džafić u dogovoru sa načelnikom opštine Osmaci u Republici Srpskoj Ljubom Petrovićem dogovorio je da se izvrši dezinfekcija svih naselja na teritoriji ove opštine.

Komšijski se trebamo pomagati, ovo je dokaz da mi sarađujemo i da smo tu jedni za druge. Mi imamo mehanizaciju i sredstva za dezinfekciju tako da očekujem da će u ova dva dana biti završena i komplet opština Osmaci, a zatim idemo u kalesijska naselja. Želimo da uradimo sve da spriječimo da koronavirus ne dođe u našu općinu, kazao je načelnik Sead Džafić.

Ovo je zaista velika pomoć za našu opštinu. Hvala načelniku Kalesije koji je ovo sve obezbjedio tako da će sva naša naselja biti dezinfikovana i na taj način spriječavamo pojavu koronavirusa, rekao je Zoran Riđošić pomoćnik načelnika opštine Osmaci.

Također, veliku zahvalnost načelniku Kalesije iskazao je i predsjednik Skupštine Opštine Mehmedalija Imširović istakavši da su načelnici Osmaka i Kalesije od ranije dobro sarađivali te je to nastavljeno i u ovim teškim vremenima.

Ono što je vrijedno istaći jeste da sredstva koja se koriste za dezinfekciju nisu štetna za ljude, zemljište i životinje, te se sve radi u saradnji sa nadležnom službom Doma zdravlja Kalesija.