Čestitka općinskog načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća

Svi oni koji domovinu Bosnu i Hercegovinu osjećaju kao svoju jedinu državu danas sa ponosom ističu zastave države Bosne i Hercegovine i proslavljaju 1.mart Dan nezavisnosti.

Našim sugrađanima u prvom oslobođenom gradu u BiH tokom agresije 1992-1995.godina, kao i svima onima koji vole ovu državu i smatraju je svojom domovinom bez obzira gdje se nalazili upućujemo iskrene čestitke za Dan nezavisnosti.

Svjedoci smo da situacija u našem okruženju, ali i u Evropi nije dobra i da mnogi pokušavaju podjeliti našu državu isto onako kako su to ranije zamislili neki zlikovci, koji su sada po presudama Međunarodnih sudova u zatvorima širom Evrope osuđeni i presuđeni za zločine i genocid, ali smo sigurni da hrabri sinovi naše domovine neće dozvoliti da se od krvlju natopljene zemlje otkine ni pedalj.

Volimo ovu državu i visoko podignimo naše zastave, jer smo nezavisnost platili životima mnogih naših šehida i poginulih boraca Armije Republike BiH. Mnogi naši sinovi su dijelove svojih tijela ostavili po šumama širom domovine kako bi sačuvali granice i živote civila na teritoriji nezavisne države.

Uvažavajmo se i pokažimo jedinstvo kada je u pitanju država Bosna i Hercegovina, jer samo tako je možemo sačuvati.

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući OV Mensur Hukić