Čestitka općinskog načelnika za Dan općine Kalesija

Dragi moji sugrađani, borci, patriote ove općine i naše države, upućujem vam iskrene čestitke u povodu 23.maja Dana oslobođenja Kalesije od agresora i Dan općine Kalesija.

Prije 26 godina hrabri sinovi naše Kalesije nanijeli su poraz daleko nadmoćnijem neprijatelju te su oslobodili Kalesiju i zadržali je do kraja rata kao simbol slobode i hrabrosti.

Tada smo pokazali jedno jedinstvo, snagu. Nismo se osvrtali na stvari koje nisu bitne, išli smo naprijed braneći svoju rodnu grudu, svoj dom, svoju porodicu i svoju državu. Nanijeli smo poraz daleko nadmoćnijem neprijatelju, a pobjeda iz Sprečkog polja bila je vjetar u leđa mnogim borcima da u BiHustanu i krenu u odbranu svojih gradova jer smo mi ti koji smo pokazali da je neprijatelj pobjedljiv.

I sada prevaziđimo političke ili neke druge barijere, ujedinimo se i pomozimo da naša Kalesije ide naprijed, da se otvaraju novi industrijski pogoni da se zapošljava naša omladina i da spriječimo odlazak istih van granica Bosne i Hercegovine.

Samo zajedništvom možemo mnogo toga uraditi za našu Kalesiju, slobodarsku i hrabru koja je bila i biće simbol odbrane Bosne i Hercegovine.

Sretan Dan pobjede nad agresorom i Dan općine Kalesija

Općinski načelnik
Sead Džafić