Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Čestitka za 1.mart općinskog načelnika i predsjedavajućeg OV Kalesija

Datum: 1.03.2020. 07:34

Svim našim Kalesijcima u domovini Bosni i Hercegovini, a i onima koji su u državama širom svijeta, upućujemo iskrene čestitke u povodu 1.marta Dana nezavinosti Republike Bosne i Hercegovine.

29.februara, odnosno 1.marta 1992.godine većina građana naše domovine odlučila se da želi samostalnu i nezavisnu državu svih njenih građana. Nakon odluke o samostalnosti, na našu državu je izvršena agresija od strane krnje Jugoslavije, vojnika JNA te četničkih hordi koji su pokušali da protjeraju i unište Bošnjake, ali zahvaljujući njenim građanima, patriotama i pripadnicima Armije RBiH to im nije pošlo za rukom.

Bošnjaci su tu, u svojoj nezavisnoj domovini Bosni i Hercegovini. Ponosni, jer su iz rata izašli kao heroji, čista obraza i ruku, iza sebe nemaju ratne zločine, nemaju genocid, ali imaju sačuvanu domovinu jednu i jedinu.

Sretan Vam 1.mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući OV Kalesija dr. Enes Idrizović

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map