Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Ekipa „Centar-Ort“ iz Sarajeva osvojila Federalno takmičenje u odbojci koje se igralo u Kalesiji

Datum: 10.05.2021. 08:14

U dane vikenda Kalesija je bila domaćin finalnom odbojkaškom turniru za pionirke FBiH na kojem su pored domaćina ŽOK „Bosna“ učestvovale ekipe OK „Kula“ Gradačac, OK „Maglaj“ iz Maglaja, OK „Centar-Ort“ iz Sarajeva i OK „Breza 1934“ iz Breze.

Turnir se igrao pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Seada Džafića, a organizator je Odbojkaški savez FBiH.

Pobjednice turnira su odbojkašice „Sarajevo-Ort“ iz Sarajeva, dok je drugo mjesto osvojila ekipa OK „Kula“ iz Gradačca, a treće mjesto pripalo je domaćinu ŽOK „Bosna“ Kalesija, četvrto odbojkašicama iz Maglaja te peta pozicija ekipi „Breza 1934“ iz Breze.

U protekla dva dana gostima smo pokazali domaćinstvo i ubjeđen sam da iz Kalesije odlaze zadovoljni. Pobjednicima čestitamo i očekujemo da iz grada odbojke ponesu lijepe uspomene i da postignu dobar uspjeh i na Državnom takmičenju. Kalesijskim odbojkašicama želimo mnogo sreće naredni put i da im obećam da će uvijek u Općini Kalesija imati partnera koji je spreman pomoći u razvoju sporta, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović na ceremoniji zatvaranja turnira.

Sekretar Organa uprave je na kraju pobjednicama turnira uručio zahvalnice, medalje te pobjednički pehar.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map