Fatmir Sulejmani Kalesijce uveo u Novu 2020.godinu, na javnom dočeku nije zabilježen nijedan incident

U organizaciji Općine Kalesija po treći put u ovoj općini organizovan je javni doček Nove godine. Preko 2.000 Kalesijaca uživalo je u pjesmama članova Minor benda iz Tuzle te Fatmira Sulejmanima nekadašnjeg učesnika popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ koji su sve prisutne pjesmom uveli u Novu 2020.godinu.

U ponoć je organizovan i petominutni vatromet, a prisutnima se obratio i načelnik Kalesije Sead Džafić koji je zajedno sa prisutnima odbrojavao posljednje sekunde stare godine.

Ono što vrijedi napomenuti da tokom javnog dočeka Nove 2020.godine nije zabilježen nijedan incident.

Načelnik se zahvalio građanima koji su svojim dolaskom podržali javni doček Nove godine, ali i dežurnim ekipama PVJ Kalesija, Službe hitne medicinske pomoći i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su pratili da sve protekne u najboljem redu.

Također, u utorak 31.decembra u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija upriličeno je obilježavanje Dječije Nove godine, gdje su mališani imali priliku da uživaju u predstavi za djecu “Novogodišnja čarolija”, kao i u druženju sa Djeda Mrazom. Načelnik Sead Džafić je ličnim sredstvima kao i uz pomoć firme UNIS TOK obezbjedio i paketiće za svu djecu koja su prisustvovala navedenoj manifestaciji. Tom prilikom je podijeljeno oko 2.000 paketića.