Kalesija: Obavijest o privremenoj izmjeni režima saobraćaja u nedelju 18.09.2022.

Obavještavamo Vas da će se u nedelju (18.09.2022.) održati 3.Kalesijska biciklijada. U cilju obezbjeđenja uslova za nesmetano odvijanje planiranih aktivnosti, a zbog ukazane potrebe, doći će do privremene izmjene režima saobraćaja kako slijedi:

-Ulicom Žrtava genocida u Srebrenici do sportske dvorane, zatim Halisijskom ulicom, prelazak magistralnog puta Tuzla-Zvornik,

-Ulicom Kapetana Hajrudina Mešića Hajre, lijevo Sarajevskom ulicom i

-Ulicom 23.maja do magistralnog puta, dionica sa zabranom saobraćaja u trajanju od 11 do 11 i 40. sati.

Vožnja se nastavlja kroz Prnjavor-Novočani-Donji Tubići do sportske dvorane, te Ulicom Žrtava genocida u Srebrenici do finiš-platoa ispred zgrade Općine Kalesija, dionica sa zabranom saobraćaja u trajanju od 11:50 do 12:00 sati.

Pitanje prelaska vožnje preko magistrale kod BŠ Junuzović kao i prelazak utrke Ulicom Braće Bukvarević prema Novačanima, organizatori će riješiti sa nadležnim operaterima odnosno ukoliko to nije moguće, pošto se radi o malom vremenskom intervalu prekida saobraćaja, sa PU Kalesija.

Molimo Vas da u skladu sa svojim nadležnostima preduzmete sve aktivnosti i mjere kako bi u planiranoj satnici sproveli ovu privremenu izmjenu režima saobraćaja u Centru Kalesije na vožnji kroz naznačene ulice i naselja.