Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Mirza Mešić u požaru izgubio krov nad glavom, Općina Kalesija obećala pomoć

Datum: 8.03.2019. 08:51

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, njegov savjetnik Fikret Suljkanović i inspektor Almedin Đedović zajedno sa predsjednikom Vijeća MZ Rainci Gornji obišli su jučer porodicu Mirze Mešića kojem je kuća stradala u požaru koji je izbio u noći sa srijeda na četvrtak.

Požar je uništio stambeni objekat u kojem je Mešić živio sa suprugom jednim maloljetnim djetetom i majkom.

Mi ćemo ispred Općine Kalesija reagovati kako bi ovoj se porodici što prije pomoglo da osposobe objekat ponovo za život. Na sreću svi ukućani su uspjeli da izađu iz objekta i niko nije povrijeđen, a namještaj i sve ono što je stradalo može se kupiti, kazao je savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović.

Suljkanović se zahvalio i kalesijskim vatrogascima koji su brzo reagovali i ugasili vatru na ovom objektu.

Prema riječima predsjednika Vijeća MZ Rainci Gornji Damira Džafića i oni će odvojiti određena novčana sredstva kako bi se pomoglo ovoj porodici i kako bi sve opet bilo vraćeno u prvobitno stanje.

On je pozvao i komšije i prijatelje da se uključe u akciju pomoći kako bi prije kišnog vremena ova porodica dobila krov nad glavom.

Inspektor Almedin Đedović će zajedno sa komisijom napraviti procjenu štete kako bi što prije krenula obnova porodične kuće porodice Mirze Mešića.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map