Mještani Muratovića od danas imaju pitku vodu

Općinski načelnik Sead Džafić i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Sabahudin Sakić te predsjednik Građevinskog odbora Meho Muratović danas su u zaseoku Muratovići u MZ Kalesija Gornja u upotrebu pustili novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Ovaj projekat Općina Kalesija je u prošloj godini podržala sa 142.000 KM, a i ranije u mom mandatu smo izdvojili oko 50.000 KM za izgradnju transportnog cjevovoda i pumpne stanice kao i distributivnog voda od rezervoara do naselja Muratovići, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da je ovom investicijom 55 domaćinstava dobilo pitku vodu u svojim domovima, a stvoreni su i uslovi za nastavak izgradnje vodovodne mreže za naselja Brdo i Zukići.

Mještanima Muratovića su prethodne vlasti obećavale vodu, čak su uložena i određena sredstva, ali su oni i dalje bili primorani da idu u susjedna sela sa kolicima po vodu ili da kopaju bunar. Sadašnji načelnik je obećao da će dobiti vodu u svojim domovima i danas je to obećanje ispunjeno. Sami mještani su dali učešće sa 28.000 KM za izgradnju sekundarne mreže, ali ono što je bitno reći je da sada imaju dovoljne količine vode, rekao je Sabahudin Sakić direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija.

Predsjednik Građevinskjog odbora za izgradnju vodovodne mreže Meho Muratović se zahvalio načelniku za sve što je učinio kako bi njegove komšije sada imale vodu u svojim domovima istakavši da je ovo poseban poklon za njih s obzirom da je mjesec posta i ibadeta.

Kao znak zahvalnosti mještani su načelniku i direktoru Sakiću uručili i zahvalnice.

Mi nećemo stati sa radovima idemo raditi vodovod u Babinoj Luci i Zukićima. Pozivam one vijećnike koji su za govornicom Općinskog vijeća tvrdili da mještani Muratovića nikada neće dobiti vodu, da dođu u ovo naselje i uvjere se da voda teče i da je ima dovoljno, istakao je načelnik Sead Džafić.