Načelnik ispunio obećanje, mještani Meškovića dobili vodu

U kalesijskom naselju Meškovići, općinski načelnik Sead Džafić, predsjednik Vijeća MZ Rainci Gornji i predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju vodovodne mreže Adem Čamdžić u upotrebu su pustili vodu na koju su mještani ovog naselja čekali od rata do danas.

U izgradnju sekundarne i primarne vodovodne mreže u ovom naselju uloženo je oko 165.000 KM s tim da su i sami mještani uzeli učešće u svemu tome. Kada sam rekao da hoću u 2018.godini da Meškovići dobiju vodu u svojim domovima, neki su me ubjeđivali da je to nemoguće jer su visinska zona, vidite da je to moguće, voda je tu u vašim domovima, rekao je načelnik okupljenim mještanima ovog naselja.

On je također istakao da će se zalagati da u mandatu do 2020.godine svako domaćinstvo u Kalesiji ima vodu.

Mještanima se obratio i predsjednik Vijeća MZ Rainci Gornji Damir Džafić koji je rekao da je ovo historijski trenutak za Meškoviće, jer 110 domaćinstava ima vodu u svojim domovima.

Adem Čamdžić predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju vodovodne mreže kaže da je ovo projekat koji se realizirao samo zahvaljujući načelniku Seadu Džafiću koji je čovjek od riječi.

Obećao mi je načelnik da ćemo dobiti vodu, obećanje je i ispunio, kazao je Čamdžić svojim komšijama koji su se okupili na ovoj svečanosti puštanja vode.

Nakon ceremonije puštanja vode, upriličeno je i narodno veselje, a svoj doprinos su dali i članovi KUD-a “Rainci Gornji”.