Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Načelnik Kalesije obezbjedio 243.100 KM za uređenje industrijske zone

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa Amirom Zukićem ministrom za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH o dodjeli sredstava u sklopu grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH“ u iznosu od 243.100 KM.

Mi smo se sa projektom unapređenja industrijskih zona javili na javni poziv pomenutog ministarstva i prošli smo za sredstva od 243.100 KM koja će biti usmjerena u izgradnju saobraćajnica u industrijskoj zoni Kalesija Grad, Kalesijsko polje Ćetenište, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja saobraćajnice u zapadnom dijelu Proizvodno poslovne zone“ je 427.681 KM, ali je Ministarstvo projekat podržalo sa 56,84 % iznosa, istakao je Džafić.

Projekat se mora provesti u roku od devet mjeseci od dana potpisivanja i prema najavama iz Općine bit će ispoštovane sve dužnosti i obaveze prema Ministarstvu za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH.

Hvala ministru Amiru Zukiću koji prepoznaje naše napore i želju da ulažemo sredstva ondje gdje su ona potrebna. Našim privrednicima na ovaj način se zahvaljujemo što ulažu u Kalesiju i prave proizvodne pogone čime zapošljavaju naše sugrađane i spriječavaju njihov odlazak iz BiH, zaključio je načelnik Sead Džafić.