Načelnik obišao novoizgrađenu trasu puta Jajići-Lisača

Općinski načelnik Sead Džafić obišao je sa Jasminom Džaferovićem direktorom firme „Džale iskop“ novoizgrađenu trasu puta Jajići-Lisača za čije uređenje je Općina Kalesija izdvojila 39.780 KM.

Izvođač radova bila je firma čiji je direktor Džaferović a urađena je dionica od oko tri kilometra.

S obzirom da planiramo na lokalitetu Lisača da izgradimo spomen obilježje, prvo trebamo uraditi putnu komunikaciju, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Na Lisači je u novembru 1995.godine Armija RBiH pokazala svoju hrabrost i humanost kada su nakon borbi zarobili neprijateljske vojnike i predali ih Crvenom križu na dalje postupanje. Taj humani čin pokazuje ustvari kakvi smo to mi bili kao armija. Svi oni naši poginuli borci zaslužuju da na ovoj koti imaju spomen obilježje na kojem će biti ispisana njihova imena i na kojem će pisati da su dali živote za slobodnu BiH u kojoj sada mi živimo, istakao je Džafić.

Put će koristiti i mjesnom stanovništvu u Jajićima koji imaju svoje parcele na ovoj dionici, a svakako će olakšati i dolazak učenicima i profesorima historije koji bi održavali časove historije na ovom lokalitetu.