Načelnik održao sastanak sa članovima Građevinskog odbora za izgradnju džamije u Gojčinu

Općinski načelnik Sead Džafić održao je sastanak sa članovima Građevinskog odbora za izgradnju džamije u kalesijskom naselju Gojčin, Mustafom, Azimom i Dževadom Makalićem te Halilom Osmančevićem.

Članovi Građevinskog odbora, načelnika Džafića su upoznali sa aktivnostima koje provode kada je u pitanju uređenje džamije u Gojčinu i izgradnja munare.

Sve što smo do sada izgradili na ovoj džamiji to smo uradili vlastitim sredstvima, prethodni načelnici nam nisu izlazili u susret. Mi ćemo i dalje biti dio džemata Jelovo Brdo Gojčin, ali želimo u našem nasleju da imamo džamiju sa munarom, rekao je Dževad Makalić.

Načelnik Sead Džafić kazao je da su budžetom za narednu godinu sredstva za pomoć vjerskim zajendicama povećana u odnosu na ovu godinu te da će pomoći da se završe započeti poslovi na džamiji Gojčin. Također članovima odbora je na samom sastanku donirao novčana sredstva kao Sead Džafić vlasnik kompanije UNIS TOK.

Hvala načelniku na ličnim sredstvima koja je izdvojio, kao i na obećanju da će pomoći i iz budžeta Kalesije. Mi se nadamo da će svi radovi biti završeni u narednoj godini, istakao je Mustafa Makalić.