Načelnik posjetio novoimenovane direktore u JZU Dom zdravlja i BKC-u „Alija Izetbegović“

Općinski načelnik Sead Džafić danas je posjetio novoimenovane direktore u JZU Dom zdravlja Kalesija dr.Nermina Kuralića te Aliju Džafića direktora JU BKC „Alija Izetbegović“.

Prilikom posjete načelnik se upoznao sa stanjem u ove dvije ustanove posebno kada je riječ o kadru u JZU Dom zdravlja Kalesija te opremljenosti ordinacija i područnih ambulanti.

Mi smo u budžetu za ovu godinu predvidjeli novčana sredstva za nastavak izgradnje ambulante Tojšići kao i za sufinansiranje zapošljavanja ljekara čime ćemo pomoći da ne budu na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Od novog direktora očekujem da poboljša uslugu u ovoj zdravstvenoj ustanovi i smanji gužve i čekanja kada su u pitanju određeni pregledi, kazao je načelnik Sead Džafić.

Prema riječima direktora Nermina Kuralića u narednim mjesecima će se proširiti broj ordinacija sa novim ljekarima, posebno kada je u pitanju ultrazvuk srca gdje će se smanjiti lista čekanja, a radi se na tome i da određeni ljekari koji su dolazili jednom sedmično iz UKC-a Tuzla povećaju svoje prisustvo u Kalesiji kako bi građani mogli u Domu zdravlja obaviti određene pretrage, umjesto što moraju u Tuzlu.

Direktor je načelniku predstavio i plan rada za naredni period istakavši da će sve učiniti da građani Kalesije, odnosno pacijenti budu zadovoljni.

Sastanku u ovoj zdravstvenoj ustanovi pored direktora i načelnika prisustvovali su i Amela Imamović zamjenica direktora, Deniza Imamović glavna medicinska sestra te Izet Šmigalović pravnik.

Direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, Alija Džafić načelnika je upoznao sa problemima sa kojima se susreće ova ustanova. Kao glavni problem, Džafić je istakao to da je došlo do pukotina na krovnoj konstrukciji gdje voda prodire u galerijski prostor gdje je došlo i do određenih oštećenja, s obzirom da preko deset godina nije ulagano u održavanje zgrade.

Obišao sam sa direktorom ova oštećenja koja ima i koja prijete da nanesu još veću štetu, pa sam u budžet za ovu godinu uvrstio sredstva za hitnu sanaciju objekta kako bi ga sačuvali. Nadam se da će i vijećnici podržati takvu odluku, rekao je načelnik Sead Džafić.

Alija Džafić je načelnika upoznao sa planom rada za ovu godinu istakavši da će se nastaviti saradnja sa Adilom Mešanovićem sa kojim je pokrenuta Škola slikarstva, Dejanom Milkunićem Škola harmonike a pokrenuće i proceduru za osnivanje Dramskog studia.