Načelnik Sead Džafić u radnu posjetu primio ministra okoliša i finansija TK

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u radnu posjetu primio ministra prostornog uređenja i okoliša TK-a Elvira Rožnjakovića i ministra finansija Suada Mustajbašića. Tema sastanka bila je realizacija nekoliko ključnih projekata za općinu Kalesija kao što je uređenje riječnih korita izgradnja kanalizacione mreže te uređenje deponije Vis koja je zatvorena 2016.godine po dolasku Seada Džafića na mjesto načelnika Kalesije.

„Cilj ove posjete bio je  dogovor za saradnju u 2020.godini, nastavak i realizacija nekih projekata koji su bitni za ovu općinu a sredstva će naravno  finansirati Ministarstvo za prostorno uređenje i okoliš.
Ministarstvo će raspisati javni konkurs gdje će općina moći aplicirati sa svojim određenim projektima, i nadamo se da će uspjeti dobiti određena sredstva za realizaciju“, rekao je ministar Elvir Rožnjaković.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić se zahvalio ministrima,  koji su izdvojili svoje vrijeme da dođu i da razgovaraju o infrastrukturi kada je u pitanju općina Kalesija,  te dodao da se nada da će u narednom periodu ono što su dogovorili što brže i realizovat.

Radnom sastanku su prisustvovali i sekretar općine Mujo Tosunbegović, šef službe za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazim Halilović, te pomoćnik ministra prostornog uređenja i okoliša TK-a Goran Mišić.