Obilježen Dan MZ Miljanovci i pobjede na Bijeljevcu

Općinski načelnik Sead Džafić sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem te savjetnikom Fikretom Suljkanovićem danas je u Miljanovcima položio cvijeće i proučio Fatihu na spomen ploču gdje je prije dvadeset i osam godina zaustavljena agresorska JNA potpomognuta lokalnim četnicima.

Ovaj datum se ujedno obilježava i kao Dan MZ Miljanovci.

Tog dana na ovoj rječici Bijeljevac zaustavljen je i poražen agresor. Naši borci su pokazali hrabrost i neprijatelju nanijeli poraz, spriječivši ih u namjeri da se spoje sa jedinicama JNA u Dubravama. Da su uspjeli u toj namjeri sigurno bi teško bilo braniti i Tuzlu i Živinice. Ovdje je zaustavljen neprijatelj i sigurno su odbranjeni i Tuzla i Živinice i drugi gradovi, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Pandemija je ovaj put spriječila da se okupimo u većem broju i da kažemo Miljanovčanima šta je urađeno u proteklom periodu u ovoj nekada zaboravljenoj MZ, istakao je Džafić.

Predsjednik Vijeća MZ Miljanovci Ekrem Hasanović prisutnima se zahvalio na dolasku čime su pokazali da nisu zaboravili one koji su dali živote za slobodnu državu Bosnu i Hercegovinu.

U proteklom periodu zahvaljujući načelniku urađeno je vodosnabdijevanje visinskih zona naše MZ, urađeni su asfaltni putevi u saradnji sa mještanima, uređen je Dom kulture a započeli su i radovi na izgradnji spomen obilježja za šehide i poginule borce Miljanovaca, uložena su sredstva i u sport i druge naše aktivnosti, kazao je Ekrem Hasanović.

Pored predstavnika Općine Kalesija i Vijeća MZ Miljanovci cvijeće su položili i predstavnici boračkih udruženja i organizacija proisteklih iz rata kao i članovi i predstavnici političkih stranaka i partija.