Obilježen Dan MZ Tojšići

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju u centru Tojšića započelo je obilježavanje Dana MZ Tojšići. Općinski načelnik Sead Džafić i savjetnik Fikret Suljkanoviuć položili su cvijeće i proučili fatihu šehidima i palim borcima za slobodu BiH, a zatim su to uradili i predstavnici Vijeća MZ Tojšići, boračke organizacije proistekle iz rata i predstavnici političkih partija.

Nakon polaganja cvijeća održana je i Svečana sjednica Vijeća MZ Tojšići na kojoj su dodijeljena i priznanja osobama koje su zaslužne za realizaciju projekata u ovom naselju.

Mujo Kadić predsjednik Vijeća MZ Tojšići prisutne je upoznao sa projektima koji su realizirani kada je u pitanju MZ od rasvjete, vodovoda, sanacije korita Gribaje kao i drugih projekata, istakavši da u narednim sedmicama kreće i izgradnja ambulante koja će mnogo značiti Tojšićanima.

Općinski načelnik Sead Džafić rekao je da će Tojšići uvijek imati njegovu podršku u projektima koje budu radili te da je zadovoljan onim što je do sada urađeno od kako je on na mjestu načelnika.

Prigodan referat o Tojšićima kroz historiju pročitao je profesor Damir Bošnjaković, a bogat kulturno-zabavni program pripremili su članovi KUD-a “14.maj” iz Tojšića.