Odigran 23.memorijalni šahovski turnir „Almir Javrić“ u Kalesiji

U prostorijama Osnovne škole Kalesija danas je odigran 23.memorijalni šahovski turnir „Almir Javrić“ koji se igra u sklopu obilježavanja 23.maja Dana općine Kalesija.

Organizator turnira je Sportski savez općine Kalesija a u ime općinskog načelnika učesnicima, učenicima i nastavnicima osnovnih škola sa područja naše općine obratio se sekretar Mujo Tosunbegović.

Veoma mi je drago kada vidim da veliki broj učenika igra šah, koji je pomalo i zapostavljen i drago mi je da ste na ovom turniru koji nosi ime „Almir Javrić“ i koji je bo vrhunski šahista, ali je također bio i  veliki patriota jer je veoma mlad stao u odbranu domovine BiH za koju je dao i život, rekao je Tosunbegović koji je i izveo prvi potez na šahovskoj ploči čime je turnir svečano bio i otvoren.

Prije samog otvaranja turnira prisutnima se obratio i Suljo Javrić otac poginulog Almira koji se zahvalio organizatorima ovog turnira koji se na ovaj način sjećaju mladića koji je dao život za slobodnu i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu.

Prvo mjesto na 23.memorijalnom turniru „Almir Javrić“ ekipno zauzela je ekipa OŠ Memići, drugo mjesto OŠ Vukovije te treće OŠ Rainci Gornji. Kada je u pitanju pojedinačna kategorija najbolji šahista je Emir Hujdur iz OŠ Tojšići, zatim Emir Halilović iz OŠ Memići dok je treće mjesto pripalo Harisu Haliloviću iz OŠ Memići.