Održan sastanak sa predstavnicima autoškola koje vrše obuku na području Kalesije

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, savjetnik Fikret Suljkanović održao je danas sastanak sa predstavnicima autoškola koje vrše obuku kandidata na području naše općine Hazimom Smajlovićem vlasnikom autoškole “Polo” iz Sapne i Senadom Imšićem iz autoškole “Volan” iz Kalesije.

Na sastanku se razgovaralo o pokretanju procedure da Kalesija dobije ispitno mjesto za polaganje testova te prve pomoći za kandidate koji dolaze sa područja Sapne, Kalesije i Teočaka.

Kandidati koje se odluče da polažu vozački ispit, testove i prvu pomoć polažu u Tuzli, a mi tražimo da to bude u Kalesiji jer tu imaju i obuku kada je u pitanju vožnja. Dakle, želimo jednostavno da našim kandidatima olakšamo i da sve završavaju u Kalesiji, kazao je Senad Imšić.

Hazim Smajlović iz Sapne savjetnika Fikreta Suljkanovića je upoznao i sa problemom kada je u pitanju nedostatak vertikalne signalizacije u pojedinim ulicama što otežava rad instruktorima, ali također je zatražio i uređenje horizontalne signalizacije.

Savjetnik Fikret Suljkanović je rekao da će Općina Kalesija uputiti dopis prema nadležnim službama kako bi se ispitno mjesto osiguralo na području naše općine, a također je istakao da će u narednim danima stručna služba razmotriti i otkloniti nedostatke kada je u pitanju vertikalna i horizontalna signalizacija.