Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana 19.redovna sjednica Općinskog vijeća, usvojen Budžet za narednu godinu

Na danas održanoj 19.redovnoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija usvojen je Budžet za 2019.godinu u iznosu od 11.445.862 KM.

Također vijećnici su podržali i Odluku o izvršenju budžeta Općine za 2019.godinu, kao i Odluku o imenovanju Komisije za izbor na pozicije u reguliranim organima općine Kalesija.

Potrebnu većinu dobile su Odluka o razrješenju i imenovanju članova Komisije za drugostepeno upravno rješavanje, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izboru članova vijeća MZ na području općine Kalesija kao i Odluka o izmjenama i dopunama Regulacionog plana “Južna zona Kalesija”.

Na ovoj sjednici doneseni su Program rada Općinskog vijeća Kalesija za 2019.godinu, Program rada načelnika za 2019.godinu, Općinskog pravobranilaštva, kao i Programi rada JU “Centar za socijalni rad”, JZU “Dom zdravlja” Kalesija, JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija, JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, JP “Veterinarska stanica” Kalesija I KP “Komunalac” Kalesija.

Vijećnici su prihvatili i Informaciju o realizaciji aktivnosti izgradnje i rekonstrukcije objekata za potrebe mjesnih zajednica na području općine Kalesija u 2018.godini.