Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Održana 44.redovna sjednica Kolegija općinskog načelnika

Datum: 28.11.2018. 15:34

U zgradi Općine Kalesija danas je održana 44. redovna sjednica Kolegija općinskog načelnika. Na sjednici je razmatrana i usvojena Odluka o raspodjeli sredstava na ime zimskog održavanja puteva po mjesnim zajednicima u zimskoj sezoni 2018/2019.godina. 

Riječ je o 10.000 KM koje će biti stavljene na raspolaganje mjesnim zajednicama koje će moći trošiti samo za namjene zimskog održavanja lokalnih puteva. 

Također na Kolegiju  se razgovaralo i o provođenju ankete koja se provodi u okviru projekta MEG (Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja). Ista će biti realizirana početkom decembra ove godine, kada će anketari istu vršiti u šalter sali zgrade Općine Kalesija te drugim javnim ustanovama i preduzećima.

Na sjednici je bilo riječi i o Programu rada općinskog načelnika za narednu godinu kao i Programu rada Općinskog vijeća. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map