Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Kalesija u povodu Dana državnosti

U povodu 25.novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je u Kalesiji održana Svečana sjednica na kojoj je prigodnim referatom o državi BiH i njenim granicama i historijskim borbama govorio profesor doktor Sead Selimović.

On je u svome izlaganju govorio o ZAVBNOBiH-u, zasjedanju, ali i borbi koja je uslijedila kako bi se sačuvale granice naše domovine na Drini, Uni, Savi i Jadranskom moru.

Prije Svečane sjednice, delegacija Općine Kalesija na čelu sa općinskim načelnikom položila je cvijeće i proučila Fatihu šehidima i poginulim borcima Kalesije koji su živote dali za odbranu domovine u ratu 1992-1995. godina kada se branila nezavisnost. Cvijeće su položili i predstavnici Općinskog vijeća sa predsjedavajućim dr. Enesom Idrizovićem, predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Općine Kalesija, Patriotska liga, Udruženje kalesijska policija 1991-1995., Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama “Osmijeh nade”, predstavnici JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, Udruženje privrednika općine Kalesija, predstavnici Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) , Socijaldemokratske partije (SDP), Stranke demokratske akcije (SDA), Stranke demokratske aktivnosti (ASDA), Pokreta demokratske akcije (PDA) i Stranke za BiH.

Obilježavanju Dana državnosti prisustvovali su i predstavnici Medžlisa IZ Kalesija sa glavnim imamom Enver ef. Alićem, predstavnici PS i PU Kalesija, direktori javnih ustanova i preduzeća kao i građani Kalesije.