Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općina Kalesija finansira izgradnju spomen obilježja u Kikačima

Datum: 6.07.2020. 14:43

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je novčana sredstva na ime pomoći u izgradnji spomen obilježja šehidima na lokaciji „Stara čitaonica“ u MZ Kikači.

Nadam se da će se u ovaj projekat uključiti i mještani te da ćemo što prije u ovoj MZ imati spomen obilježje našim šehidima. Veoma je bitno da naše mlađe generacije znaju ko su ljudi iz njihovog naselja koji su dali svoje živote za domovinu, za slobodu u kojoj oni danas žive, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Predsjednik Vijeća MZ Kikači, Rasim Avdibašić zahvalio se načelniku za sve što čini kako bi svim mjesnim zajednicama pomogao.

Dosta toga je urađeno na području Kalesije to se treba priznati i vidljivi su ti poslovi. Ovaj novac od općinskog načelnika odmah će biti operativan tako da krećemo u realizaciju ovog projekta kako bi spomen obilježje što prije bilo završeno, istakao je Avdibašić.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map