Općina Kalesija podržala projekat zamjene stolarije u PŠ Gojčin

Cilj projekta je da se zajedničkim radom na zaštiti i poboljšanju kvaliteta vode rijeke Spreče uspostavi saradnja između učenika, njihovih roditelja, zaposlenika škola i predstavnika općina koje se nalaze u slivu rijeke Spreče, a pripadaju različitim entitetima Federacija BiH i Republika Srpska.
I općina Kalesija je dio projekta “Dobre vodne komšije II”, a jučer je u PŠ Gojčin predstavljen pilot projekat, a tiče se energetske efikasnosti, odnosno zamjena stolarije i uređenje školske zgrade.
Općina Kalesija na čelu sa načelnikom podržala je projakat u PŠ Gojčin koji je još uvijek u toku, a pored donatora veliki doprinos daju i sami roditelji koji su sufinansijeri. Mi ćemo i dalje pomagati naše obrazovne ustanove, jer ovdje nastavu pohađa 26 učenika i njima je potrebna dobra i topla učionica”, kazala je Hata Mujčinović – šef u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Kalesija.
Pomoćnik direktora OŠ Kalesija, kojoj pripada ova PŠ Gojčin zahvalio se Općini Kalesija i donatorima istakavši da su u planu do septembra realizirati još nekoliko projekata kada je u pitanju Gojčin.
Pored Kalesije u ovom projektu učestvuju i učenici iz općina Osmaci, Petrovo, Doboj Istok, Gračanica i Doboj.