Općina Kalesija sa 1.500 KM pomogla Džemili Sakić iz Kikača

Općinski načelnik Sead Džafić na sastanku sa članovima Organizacionog odbora za izgradnju stambenog objekta za socijalnu ugroženu Džemilu Sakić iz Kikača obećao je izdvojiti novčana sredstva kako bi što prije dobila krov nad glavom.

Na sastanku sa načelnikom prisustvovali su ispred JU Centar za socijalni rad Kalesija direktor Selmir Buljić te Mahir Huremović, kao i predstavnici MZ Kikači Rasim Avdibašić zvani Meho i Sabahudin Sakić.

Ovih dana načelnik je svoje obećanje ispunio te je izdvojeno 1.500 KM iz budžeta općine Kalesija za unutrašnje radove, jer je Džemilin rođak Juso Haličević sa sinovima Mehdinom i Jusmirom već završio stambeni objekat zajedno sa krovnom konstrukcijom.

Juso Haličević se zahvalio načelniku na izdvojenim novčanim sredstvima rekavši da će taj novac biti usmjeren za nabavku elektro materijala kako bi Džemila Sakić što prije mogla da useli u objekat za čiju izgradnju su još 1.000 KM dali Munib i Kasim Haličević.

On ističe da je još do useljenja ostalo da se rješi unutrašnje uređenje, stolarija, kuhinja i kupatilo, što se nada da će biti rješeno u narednih mjesec dana.

Sve dosadašnje radove na objektu finansirao je Juso Haličević sa sinovima kazavši da je to sve dar od srca za Džemilu jer je dosta propatila u životu.

Podsjećanja radi, Džemila je zajedno sa sestrom Eminom živjela u izolaciji do 2014. godine i nisu komunicirale sa vanjskim svijetom a odbijale su i pomoć komšija. Te godine danima nisu izlazile iz kuće što je komšijama bilo sumnjivo te su pomislili da su mrtve. Uz pomoć Općinskog suda, policije, Tužilaštva i Centra za socijalni rad ušli su u trošnu kućiu te su izvukli Džemilinu stariju estru Eminu koja je bolovala od gangrene koja je nedugo nakon toga i preminula u UKC-u Tuzla.

Nakon toga Džemila Sakić je evidentirana i stavljena pod nadzor JU Centar za socijalni rad Kalesija.